Om oss

Historien om Sofia och Julia, vi som står bakom Sibbarps gårdsbageri, är egentligen inte så lång. Under 2019 flyttade vi båda till Månstad och vi, precis som många andra småbarnsföräldrar, blev vänner genom att våra barn fann varandra på förskolan. Ganska snart fördjupades vår nya vänskap när Sofia hittade till surdegsbakandets magiska värld och hon i sin tur väckte Julias slumrande bakintresse till liv efter flera års vila.

När chatthistoriken började svämmas över av surdegsrelaterade frågor hösten 2020, var det visionären Sofia som sa “du, vi startar ett bageri va?” och Julia, den obotliga entusiasten, som utan att blinka svarade “JA!”.


Det som skiljer denna historia från alla tidigare idéer som inte blir något mer än just en idé, är att vi nu mindre än ett år senare faktiskt har gjort slag i saken. Vårt bageri är inte bara en av alla drömmar vi går och bär på, utan ett projekt på god väg att bli verklighet. Man kan ju undra över varför det blev så just den här gången? Kanske för att en projektledare som vill ändra riktning på livet och en företagsekonom som alltid undrat hur det skulle vara att “köra eget” är den perfekta matchningen? Eller för att tiden är helt rätt för småskalighet, lokalt hantverk och kort sagt bra, rejält bröd utan krångel?

 

sofia och Julia

Sofia Wallström och Julia Svansbo

 

Vi är nog väldigt överens att det är både våra olikheter och likheter som gör att vi vågar satsa tillsammans. Där den ena driver på, håller den andra igen - inte helt olika hur mjölet och saltet samverkar i bröden vi bakar. När en av oss säger “äh vi gör typ såhär”, säger den andra “nej, skärp dig, vi måste ha struktur!”. Det går inte att säga vem av oss som är si eller så, för vi är lite av varje båda två - kreativa, strukturerade och målmedvetna.


Oftast så hittar vi en bra medelväg i våra olikheter - förutom i frågan om hur det perfekta brödet ska vara. Sofia jagar alltid den perfekta luftigheten i en riktigt bra vetelevain, medan Julia tycker att bröd utan råg är trist. Men den olikheten, den värnar vi om - för det är den som vi tror kommer göra Sibbarps Gårdsbageri till en plats att återkomma till om och om igen. Välkomna!